Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Voorjaarssalade

Gemengde salade aanmaken met een dressing van olijfolie, citroensap, een beetje mosterd en klein beetje gembersap.
Salade verdelen over de bordjes en daarna garneren met gerookte zalm, stukjes gekookte asperges en een hard gekookt eitje. Maak daarbij een sausje van 1/2 mierikswortel ( kuhne) en 1/2 zure room en doe een kloddertje in het midden van de salade.

Oranje Boven!

3 Grote Handsinaasappelen
5 aardbeien
1 viooltje uit de tuin
Kaneelpoeder

Schil de sinaasappelen goed en verwijder de witte velletjes
Snij mooie plakken en leg deze op een groot bord
Bestrooi dan rijkelijk met kaneel, de aardbei partjes erover en versier het dessert met een bloem uit de tuin.

Voorjaars lasagne

Ingredienten

1 ui
1 eetlepel olijfolie
300 gram rundergehakt
5 tomaten in blokjes
500 gram diverse groenten, gesneden
Bv Prei, bleekselderij, champignons, courgette, pompoen, aubergine, diverse kleuren paprika's, mais
10 gram Fajita kruidenmix
43 of 4 meergranen wraps
geraspte kaas

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden
Een ronde schaal ( 26cm doorsnede ) insmeren met wat olie
ui klein snijden en fruiten in de olijfolie
gehakt toevoegen en zachtjes rullen
tomaten en de diverse groenten naar keuze toevoegen
fajita kruiden erbij en even goed door elkaar mengen.
Maak laagjes in de ovenschaal te beginnen met het gehakt mengsel en om en om een wraps
Eindigen met het gehaktmengsel en een laagje geraspte kaas.
15-20 minuten in de oven.

Heerlijk met een groene salade met bv avocado en noten.

Wilt u de andere recepten ook graag uitproberen?


Ik stuur u graag de andere recepten wanneer u mij mailt of belt.
Kijk bij de contactgegevens op deze website.