Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Aardbeien kwarktaart
50 gram Amandelmeel
50 gram Havermeel
2 eieren
250 gram magere Franse kwark
1 theelepel bakpoeder
20 gram stevia
350 gram aardbeien ( of bosbessen )

Oven voorverwarmen op 175 graden
1 quiche schaal van 22cm insmeren met wat olie
Maak een beslag van amandel-en havermeel, 2 eieren, magere kwark, bakpoeder en stevia
roer de aardbeien er door heen en doe het beslag in de ovenschaal.
Bak de taart 25-30 minuten tot goudbruin.
Serveer lauwwarm met bv een bolletje ijs en verse aardbeien of koud lekker bij de koffie of de thee!

Zalm met een krokante korst
2 zalmfilets in een ovenschaal
verwarm de oven voor op 200 graden
maak een kruidenmengsel van:
1 ruime eetlepel roomkaas met tuinkruiden
beetje zout en peper
1 theelepel citroensap
1,5 eetlepel paneermeel
1 volle eetlepel geraspte kaas
2 theelepels gehakte peterselie
maak een laagje van het mengsel bovenop de vis en zet het schaaltje 12-15 minuten in de oven.

Wilt u de andere recepten ook graag ontvangen en maken?


Ik stuur u graag de gevraagde recepten toe wanneer u mij mailt of belt.
Leonie Meijneke info@arte-fact-velp.nl