Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Zomerse Courgette soep
1 grote fijn gesneden ui
3 geperste teentjes knoflook
olijfolie en roomboter
5 middelgrote courgettes in kleine blokjes gesneden
3 kip of groenten bouillon blokjes of eigen getrokken bouillon van kipfilet
( dan heb je ook direct heerlijke magere kip om aan de soep toe te voegen )
2 takjes munt
citroenrasp van 1/2 citroen
geraspte kaas of een stukje pittige blauwe kaas
eventueel een scheutje room

Bereidingswijze
Doe olie en roomboter in de pan en smoor de ui met knoflook en courgette heel zachtjes in 35-40 minuten.
Voeg de bouillon en de blaadjes munt van 2 takjes toe.
Maak een mooie soep in de blender of keukenmachine.
Voeg citroenrasp, kaas en eventueel room toe en dien op!

Aardbeien kwarktaart
50 gram Amandelmeel
50 gram Havermeel
2 eieren
250 gram magere Franse kwark
1 theelepel bakpoeder
20 gram stevia
350 gram aardbeien ( of bosbessen )

Oven voorverwarmen op 175 graden
1 quiche schaal van 22cm insmeren met wat olie
Maak een beslag van amandel-en havermeel, 2 eieren, magere kwark, bakpoeder en stevia
roer de aardbeien er door heen en doe het beslag in de ovenschaal.
Bak de taart 25-30 minuten tot goudbruin.
Serveer lauwwarm met bv een bolletje ijs en verse aardbeien of koud lekker bij de koffie of de thee!

Zalm met een krokante korst
2 zalmfilets in een ovenschaal
verwarm de oven voor op 200 graden
maak een kruidenmengsel van:
1 ruime eetlepel roomkaas met tuinkruiden
beetje zout en peper
1 theelepel citroensap
1,5 eetlepel paneermeel
1 volle eetlepel geraspte kaas
2 theelepels gehakte peterselie
maak een laagje van het mengsel bovenop de vis en zet het schaaltje 12-15 minuten in de oven.

Wilt u de andere recepten ook graag ontvangen en maken?


Ik stuur u graag de gevraagde recepten toe wanneer u mij mailt of belt.
Leonie Meijneke info@arte-fact-velp.nl