Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Ski lunch

Verwarm de oven voor op 190 graden
Beleg 1 volkoren boterham met 30 gram Cottage cheese of Huttekase, schijfjes appel en bestrooi met kaneel.
15 minuten in de oven
Een zéér smakelijke en lichte lunch en Weight Watchers verantwoord! ( 3 punten )


Snert zonder Erwt

Ingredienten
500 gram knolselderij
150 gram broccoli
100 gram courgette
100 gram prei
1 groente bouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 liter water
1 rookworst
125 gram spekblokjes

Werkwijze

Snij kleine blokjes van de geschilde knolselderij, broccoli, courgette en prei en doe dit alles in de pan met 1 liter water1 groetebouillon blokje en de laurierblaadjes. Kook met 1 liter water totdat de groeten beetgaar zijn.
Pureer de groeten ( zonder laurierblaadjes )
Snijd de gare rookworst in stukjes of plakjes en doe deze in de soep. Spekblokjes crispy bakken en bij het opdienen op de soep doen en leg er een roggebroodje met roomboter bij!

Stoofperen cake
Verwarm de oven voor op 175 graden
Een ronde ovenschaal met een doorsnede van 26cm

Ingredienten

150 gram zachte roomboter
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
4 eieren
3 stoofperen in partjes gesneden

Werkwijze

Voeg aan de zachte roomboter in delen suiker en eieren toe Sla daarna het zelfrijzende bakmeel luchtig door het beslag.
Doe het beslag in een schaal en verdeel de partjes stoofpeer over de cake.
Bak de cake 25 minuten in de oven.

Zalm met een krokante korst

Ingredienten

2 zalmfilets in een ovenschaal
verwarm de oven voor op 200 graden
maak een kruidenmengsel van:
1 ruime eetlepel roomkaas met tuinkruiden
beetje zout en peper
1 theelepel citroensap
1,5 eetlepel paneermeel
1 volle eetlepel geraspte kaas
2 theelepels gehakte peterselie
maak een laagje van het mengsel bovenop de vis en zet het schaaltje 12-15 minuten in de oven.

Wilt u de andere recepten ook graag uitproberen?


Ik stuur u graag de andere recepten wanneer u mij mailt of belt.
Kijk bij de contactgegevens op deze website.