Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Home made Muesli

30ml olijfolie
2 eetlepels agave siroop
400 gram havervlokken ( liefst spelt )
100 gram diverse noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
handje pompoenpitten
2 eetlepel kaneel
handje kokosrasp
naar keuze 100 gram rozijnen of gedroogde cranberries

Verwarm de oven voor op 170 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Baktijd 20 minuten

Neem een grote bak en doe de olijfolie met agave siroop hierin en roer dit goed door elkaar
Doe vervolgens de havervlokken, noten, pompoenpitten en kaneel erbij ( let op stuift behoorlijk ) en hussel dit goed door.
Doe dit mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven.
Na 10 minuten het mengsel met een houten lepel voorzichtig husselen en daarna nog 10 minuten bakken.
Neem de plaat uit de oven en laat het mengsel helemaal afkoelen. Naar keuze kun je nog kokosrasp en rozijnen of cranberries toevoegen.

Arretjes koek

250 gram boter
200 gram fijne suiker
5 eetlepels cacao
200 gram Maria koekjes of Bastogne koekjes verkruimeld
2 eieren

Doe de suiker met de eieren in een kom en mix dit luchtig met een mixer.
Doe vervolgens de cacao en de stukjes koek erbij en meng alles goed door elkaar.
Smeer een ovenschaal goed in met olie of doe er bakpapier in en doe het mengsel in de schaal.
Laat het minimaal 10 uur in de koelkast opstijven .
Bestrooi met poedersuiker.
Ook lekker om stukjes walnoot - kokos - rozijnen toe te voegen

Wilt u de andere recepten ook graag ontvangen en maken?


Ik stuur u graag de gevraagde recepten toe wanneer u mij mailt of belt.
Leonie Meijneke info@arte-fact-velp.nl