Graag neem ik u mee in de smakelijke wereld van het gebruiksvriendelijke en decoratieve Poolse aardewerk.
Bakken en serveren in één!

Stoofperen cake
Verwarm de oven voor op 175 graden
Een ronde ovenschaal met een doorsnede van 26cm

Ingredienten

150 gram zachte roomboter
150 gram zelfrijsend bakmeel
100 gram suiker
4 eieren
3 stoofperen in partjes gesneden

Werkwijze

Voeg aan de zachte roomboter in delen suiker en eieren toe Sla daarna het zelfrijzende bakmeel luchtig door het beslag.
Doe het beslag in een schaal en verdeel de partjes stoofpeer over de cake.
Bake de cake 25 minuten in de oven.

Zalm met een krokante korst

Ingredienten

2 zalmfilets in een ovenschaal
verwarm de oven voor op 200 graden
maak een kruidenmengsel van:
1 ruime eetlepel roomkaas met tuinkruiden
beetje zout en peper
1 theelepel citroensap
1,5 eetlepel paneermeel
1 volle eetlepel geraspte kaas
2 theelepels gehakte peterselie
maak een laagje van het mengsel bovenop de vis en zet het schaaltje 12-15 minuten in de oven.

De allerlekkerste Appeltaart

Verwarm de oven op 175graden
Neem een ronde ovenschaal met een doorsnede van 26cm of een lage ondiepe ovenschaal van 30x24cm

Ingredienten

135gram zachte roomboter
180 gram suiker
260 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
4 appels
75 gram gewelde rozijnen
50 gram amandelschaafsel
30 gram suiker met 10 gram kaneel

Werkwijze

Vet de schaal goed in met wat olie of gesmolten boter
Kneed een deeg van de zachte roomboter, suiker, zelfrijzend bakmeel en de eieren.
Gebruik 3/4 deel van het deeg om de bodem en de zijkanten van de vorm te bekleden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in dunne schijfjes.
Verdeel de appelschijfjes laag voor laag in de schaal afgewisseld met amandelschaafsel, krentjes en een heel klein beetje extra zelfrijzend bakmeel.
Maak de deksel van het overgebleven 1/4 deel deeg door dunne lange reepjes te vlechten.
Zet de taart in de oven, maak het suiker/kaneel mengsel en strooi dit na 10 minuten over de bovenkant van de taart.
Bak de taart dan nog 30-35 minuten
Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.

Wilt u de andere recepten ook graag uitproberen?


Ik stuur u graag de andere recepten wanneer u mij mailt of belt.
Kijk bij de contactgegevens op deze website.